Trendspaning på ATD 2019 Washington DC

27 mai, 2019 in Nyheter

Også i år besøker TicTac ATD Expo & Conference, en årlig konferanse der 10 000 deltakere utvikler sine kunnskaper om ”talent development”, læring og kunnskapsoverføring. Over 400 forelesere kommer til å holde over 300 foredrag, workshoper og paneler – men her er de tre tingene som er hetest:

AI og social learning
Fjorårets mest spennende emne var mikrolæring, men i år er tydelig at det heteste er kunstig intelligens (AI) for læring og hvordan sosial læring kan brukes på arbeidsplassen. Digitale verktøy har naturligvis en selvsagt rolle her og mange bedrifter er kommet lengre med sosial læring enn hva vi har sett i Europa.

Nye roller og jobber
Det er naturligvis interessant med ny teknologi, men en kanskje enda mer interessant side av sosial læring er at det innebærer nye roller for oss som arbeider med kompetanseutvikling. På fremtidens arbeidsplass behøves det ”learning influencers” og ”social learning managers” – men hvem skal utdanne dem og hva må de kunne? Etter noen sesjoner her håper jeg å ha fått et bedre svar på det.

Kjendisfaktoren
Fjorårets åpningstaler var Barack Obama, noe som i seg selv var en emosjonell opplevelse. I år ble messen åpnet av ingen ringere enn Oprah Winfrey, en av verdens mest respekterte mediepersonligheter. Oprah er kjent i hele verden som vert i sitt eget TV-program, men hun driver også TV-kanaler, magasiner og forlag.

1-2-3

  1. Washington DC har flest høyt utdannede voksne av alle byer i USA.
  2. Georgetown University i DC ble grunnlagt i 1789 og er verdenskjent for både forskning og utdanning.
  3. Washington DC er en foregangsby når det gjelder reformer innen utdanning, og har et av de mest moderne skolesystemene i USA.

The best of the best – hva var best i DC?

  1. Articulate viser vei

Nicole Legault er community manager i Articulate og har en hel del å si om pedagogikk og lystbetont læring. I år fortalte hun om hvordan man bygger effektive og engasjerende scenarioer.

  1. Seth Godin

Den verdenskjente markedsføringsguruen Seth Godin inntok scenen på tirsdagen for å snakke om ”Dancing on the edge of a Revolution”. Det ble en makeløs opplevelse ettersom Seth er en visjonær som bidro til å endre synet på det digitale allerede på 00-talet.

  1. AI

AI og adaptiv læring. OK, men hva kommer etter det da, sukker kanskje noen. Nick Howe fra Area9 kom til podiet med mer enn buzzwords. Han fanget alles fantasi med en spennende fortelling om hvordan leger kan utdannes ved hjelp av AI. Kanskje noe for vårt land – og for andre bransjer, uten tvil.

  1. Endringsledelse

Rollen som utdanner i organisasjoner har mer og mer begynt å ligne på det som kalles ”change management” her borte. Når endringene kommer raskere og raskere, blir det utdannerens rolle å hjelpe organisasjonen inn i neste fase!

Velkommen til å kontakte oss

Velkommen til å kontakte oss

Fyll i dine opplysninger så kontakter vi deg

×

Velkommen til å kontakte oss

Fyll ut dine opplysninger så kontakter vi deg