Trendspaning 2021 – kunnskapsportaler som kan mer!

11 januar, 2021 in Nyheter

I TicTac følger vi alltid med på de seneste trendene og dette året er ikke noe unntak. Er 2021 året da vi får se de moderne kunnskapsportalene slå gjennom? Vår spaning viser at flere og flere kommer til å benytte seg av nye teknologier og metoder, f.eks. learning influencers og performance support. For at disse skal fungere effektivt kreves det en større og mer moderne plattform enn det gamle hederlige LMS-et.

  1. Flere apper for læring
    Flere organisasjoner kommer til å benytte seg av mobilapper for å levere utdanninger til sine brukere. Det innebærer at man vil kunne tilby en varemerketilpasset utdanningsopplevelse hvor som helst – også uten internett-oppkobling.
  2. Læring midt i arbeidet
    Det som kalles ”live performance support”, eller læring midt i arbeidet, kommer på mange steder til å erstatte tradisjonell læring med konferanserom, e-kurs og tester. Ved å utpeke interne emneeksperter og gjøre dem tilgjengelige via en kunnskapsportal kan utdanning skje der arbeidet foregår – f.eks. i Teams eller Slack.
  3. Learning influencers tar fart
    Det har vært noen år med ”ville vesten” når det gjelder learning influencers, men i 2021 kommer vi til å se en formalisering og strukturering. Det som er viktig med learning influencers, er ikke antallet følgere eller engasjementsnivået. Det handler snarere om hvordan deres ekspertise er troverdig for emnet. Med et system for ekspertmoderering, f.eks. Coach & Share i Docebo, kan denne ekspertisen spres i hele organisasjonen, eller hvorfor ikke også til resten av verden?

Velkommen til å kontakte oss

Velkommen til å kontakte oss

Fyll i dine opplysninger så kontakter vi deg

×

Velkommen til å kontakte oss

Fyll ut dine opplysninger så kontakter vi deg