TicTacs topp 3 Social Learning-tips

8 april, 2019 in Nyheter

Mange bedrifter og organisasjoner tiltrekkes av tanken på å arbeide med Social Learning, men hva innebærer det rent praktisk og finnes det noen best practice?

TicTac har arbeidet med Social Learning i lang tid, men siden vi ble forhandler av Docebo har vi hatt en plattform som støtter Social Learning og som gjør det enkelt å administrere og behandle læringen.

Social Learning har funnes lenge og bygger på at vi i stedet for å benytte en bok, et digitalt kurs eller en lærer, lærer vi ved å iaktta hvordan andre personer handler eller agerer. Dette i kombinasjon med at den ansatte eller deltakeren i et kurs bidrar med innhold i stedet for læreren, sammenfatter konseptet ovenfor.

Her kommer 3 anbefalinger fra TicTac hvis dere har planer om å implementere Social Learning:

  1. Sett tydelige og enkle rammer og gi brukeren nødvendige verktøy

Det kan høres enkelt ut å sette opp en plattform for kommunikasjon og at det deretter skapes innhold. Så enkelt er det ikke. For at brukerne faktisk skal dele innhold med andre og for at det skal holde rett kvalitet, må administratorer skape en intern ”policy” eller ”wiki” som tydelig forklarer hvorfor dere arbeider på denne måten og gi retningslinjer for hvordan brukerne skal delta.

  1. Video. Vi nevner det igjen, video! 

Det er ikke særlig sannsynlig at deltakerne kommer til å lære seg å bruke ulike verktøy for å skape kurs. Men med innebygde løsninger for skjerminnspilling og video kan deltakerne enkelt skape kvalitativt og pent innhold.

  1. Eksperter er nøkkelen til levende kunnskap

Få ekspertene internt til å engasjere seg med deres allerede eksisterende kurs i en sosial kanal. En god strategi er å skape sosiale kanaler koblet til deres eksisterende statiske kurs ved å engasjere en ekspert som får uttale seg og komplettere utdanningen med sitt syn på emnet. I kanalen kan deltakerne siden interagere med eksperten som er høyst levende i stedet for et dødt kurs i et LMS.

Velkommen til å kontakte oss

Velkommen til å kontakte oss

Fyll i dine opplysninger så kontakter vi deg

×

Velkommen til å kontakte oss

Fyll ut dine opplysninger så kontakter vi deg