COVID-19: TicTacs beste tips for vellykkede digitale møter

18 mars, 2020 in Nyheter

Å treffes ansikt til ansikt kommer alltid til å være den hyggeligste møteformen. Men det er ikke nødvendigvis mest effektivt – og i rådende tider ikke anbefalt. Derfor er det viktigere enn noensinne å skape de rette forutsetningene for digitale møter. I tillegg til helseaspektet og minsket miljøpåvirkning finnes det store muligheter i webinarer og webkonferanser – hvis man har den rette teknologien og klarer å skape en god brukeropplevelse.

Her er våre beste tips for et vellykket digitalt møte:

 1. Hvilket møteprogram skal jeg bruke?
  Bruk et velprøvd verktøy for nettmøter og webinarer. Vi anbefaler f.eks. Zoom eller GoToMeeting. De er enkle å koble til og administrere.
 2. Hva gjør jeg for å få god lyd?
  Invester i en mikrofon eller et headset og sørg for å lukke døren for å unngå forstyrrende innslag. En god oppkobling hjelper også til.
 3. Hvordan gjør jeg møtet effektivt?
  Alle møter bør ha en tydelig struktur og et konkret mål. Presenter en kort agenda på begynnelsen og hva møtet skal resultere i, slik at ingen mister tråden. Du kan også sende ut agendaen på forhånd hvis du vet hvem møtedeltakerne er.
 4. Hvordan engasjerer jeg deltakerne i et webinar?
  Det blir fort forvirrende hvis alle snakker samtidig, så det er best at deltakerne har mikrofonene avslått. Oppfordre deltakerne til å stille spørsmål i chatten og ha også en Q&A i agendaen. Og glem ikke å følge opp – send gjerne ut et spørreskjema etter avsluttet webinar.

Välkommen att kontakta oss

Välkommen att kontakta oss

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.

×

Velkommen til å kontakte oss

Fyll ut dine opplysninger så kontakter vi deg