TicTac Learn oppnår en rekordomsetning på SEK 220 millioner og vinner utmerkelsen ”Årets Krossare”

7 september, 2023 in Nyheter

Adm.dir. Carolina Faxe og hennes EdTech-selskap TicTac Learn AB er årets vinnere av utmerkelsen ”Årets Krossare” (årets vekstbedrift). Ifølge 17-nätverket er TicTac Learn det selskapet som har hatt størst omsetningsøkning i 2022 – fra SEK 60 til 220 millioner, noe som innebærer en økning på 267 prosent. Med en sterk innledning på 2023 satser TicTac nå på en fortsatt vekstreise i Nord-Europa.

Utmerkelsen ”Årets Krossare” deles ut av 17-nätverket for å fremme byggingen av ordentlig store selskaper drevet av kvinnelige eiere. Nettverket ble grunnlagt i 2017 av de fremgangsrike entreprenørene Jessica Löfström (Expandera Mera), Lena Apler (Collector), Monica Lindstedt (Hemfrid), Anna Bråkenhielm (Silverback) og Maria Mattsson Mähl (Alpha C). 

TicTac Learn er det selskapet som har hatt størst omsetningsøkning i 2022 ifølge 17-nätverket. Det seneste driftsåret har omsetningen økt fra SEK 60 til 220 millioner – en økning på 160 millioner eller 267 prosent.

– Som entreprenør og eier har jeg alltid hatt siktet innstilt på vekst med opprettholdt lønnsomhet. Vi hadde satt oss høye mål da vi gikk inn i 2022 og vi overgikk dem med glans. Tusen takk til alle våre dyktige medarbeidere som bidro til det fantastiske resultatet. Nå ser vi frem mot å fortsette vår vekstreise, sier TicTac Learns adm.dir. Carolina Faxe.

Opprinnelsen til 17-nätverket var et rykte i Almedalsuken om at det fantes bare 17 kvinner som har grunnlagt en bedrift med en omsetning på mer SEK 50 millioner per år – noe som viste seg ikke å stemme. 

Carolina Faxe ble valgt inn i 17-nätverket i 2021. For å bli innvalgt i nettverket må du være kvinne, ha grunnlagt det aktuelle selskapet og ha en betydelig eierandel i det. Dessuten må du ha hatt en ledende stilling i selskapet under hele vekstreisen. Videre må selskapet ha omsatt for mer enn SEK 50 millioner per år.

”Årets Krossare” er ikke den eneste utmerkelsen som TicTac Learn og adm.dir. Carolina Faxe er blitt tildelt den seneste tiden. Tillväxt Malmö har også kåret henne til” Årets Tillväxtentreprenör 2022” (årets vekstentreprenør 2022).

TicTac forsyner sine kunder med digitale utdanningsplattformer og utdanninger. Noen av kundene er Ericsson, Klarna, Socialstyrelsen, Oatly, Thule og Verisure.

Selskapets digitale utdanningsløsninger har drøyt en million brukere og antallet vokser raskt i takt med nye kunder.

– Etterspørselen er fortsatt sterk og i løpet av årets første måneder har vi fått flere nye kunder, f.eks. Skintific, Aqua Dental og Granit. Vi har også gjort flere nyrekrutteringer for å møte etterspørselen hos eksisterende og nye kunder, sier Carolina Faxe.

EdTech-markedet er en av verdens raskest voksende bransjer med en global vekst på cirka 16 prosent i 2022 ifølge forretnings- og finanstidsskriftet Forbes. I august 2021 gikk den britiske risikokapitalgiganten Bridgepoint inn som hovedeier og siden da har TicTac fortsatt å vokse raskt i Nord-Europa med oppkjøp av danske Key2Know og tyske Interlake.

– Med Bridgepoint i ryggen fikk vi en aktør med stor internasjonal erfaring og tilstedeværelse. Vi fikk en partner som hjalp oss med å vokse raskere og bedre, ikke minst internasjonalt. Sammen kommer vi til å fortsette å vokse så vel organisk som gjennom tilleggsoppkjøp, sier Carolina Faxe.

Velkommen til å kontakte oss

Velkommen til å kontakte oss

Fyll i dine opplysninger så kontakter vi deg

×

Velkommen til å kontakte oss

Fyll ut dine opplysninger så kontakter vi deg