Slik kan AI bidra til en bedre læringsopplevelse

22 mars, 2022 in Nyheter

Q&A med Benjamin Rosén

Benjamin Rosén, CSO og partner i TicTac, forteller om en serie trender innen EdTech. Nå har turen kommet til AI, og hvordan kunstig intelligens kan brukes for å forbedre læringsopplevelsen.

Hvordan bidrar AI til læringsopplevelsen?

Det er flere ulike AI-funksjoner som samspiller, men konseptet er ganske enkelt: Spesialiserte algoritmer analyserer hvilke ulike typer innhold du legger på plattformen din samt hvordan du bruker den. Siden finner AI måter å forbedre og forenkle på for både deg som ansvarlig og for ledere, elever og administratorer.

Den beste plattformen vi har i dag i sin prisklasse, er Docebo (uttales Dåtjébo). I Docebo inkluderes AI-funksjonene i plattformen din for å forbedre hvordan du distribuerer og håndterer utdanningene både internt og eksternt.

Hva innebærer det?
At ditt eget nettsted automatisk utfører oppgaver som du selv ellers måtte gjøre manuelt, enten som elev eller administrator. Det kan f.eks. være å tagge utdanningsmateriell som inngår i kurs, håndtere alt sosialt materiell eller foreslå hvilke kurs som er mest relevante i ulike trinn av utdanningen.

Hvordan fungerer det?
Når AI analyserer utdanningsmateriellet, f.eks. en video, ”lytter” den til hele videoen, forstår nøkkelbegrepene og genererer tagger. I tillegg til at det er veldig tidseffektivt, hjelper det til med å gjøre det lettere å finne innhold ved hjelp av dypsøk.

Hva er Docebo Discover?
Med Docebo Discover er det mulig å skape en læringsorganisasjon der den uformelle læringen som skjer mellom kolleger, dokumenteres og kan deles videre med andre. Brukerne bidrar med kunnskap og Docebos innebygde AI anbefaler lignende innhold.

Du har også sagt at Social Learning blir stadig viktigere. Hva betyr det?

At medarbeidere og deltakere generelt foretrekker å kommunisere i etablerte kanaler, som Teams og Slack, i stedet for på andre og nyere plattformer. Derfor kommer vi til å se en stor økning av kanaler i etablerte kommunikasjonsområder for læring i 2022. Her er Docebos Invite-To-Watch en funksjon som forbedrer den sosiale innlæringsopplevelsen ved å gjøre det enkelt å dele innhold med kolleger.

Hvordan fungerer Invite-To-Watch?

Når en elev deler en tilgang i Discover, Coach & Share og vil invitere et spesifikt publikum til å se på det, foreslår AI de som vil ha mest nytte av det. Elevene får altså innholdsforslag som deres kolleger bidrar med på plattformen i forbindelse med at de ser på en video eller et kurs – slik at de kan fokusere på relevant innhold.

Finnes det noen fordeler for administratorer eller ledere?

Administratorer får en liste med AI-foreslåtte elever når de registrerer dem til et kurs. Dermed bruker de mindre tid på å søke etter og brainstorme hvilke brukere som vil ha mest nytte av kurset. Ledere kan se forslag til kurs som de bør melde teammedlemmene sine på, slik at teamene siden kan fortsette på innlæringsreisen uten admin-innblanding.

Hva er det mest menneskelige med AI?

Docebo har en proaktiv, virtuell coach som gir hver enkelt elev en unik, skreddersydd coaching gjennom konversasjoner. Coachen guider dem kontinuerlig, gir feedback og små påminnelser. Dette fungerer både på datamaskin og i mobilappen. Det blir som en assistent som gjør alt for at nettopp du skal lære på beste måte. Jeg vet ikke om det er så menneskelig, men det er smart!

Vil du vite mer eller avtale et møte med en konsulent hos TicTac?


Kontakt oss allerede i dag!

Velkommen til å kontakte oss

Velkommen til å kontakte oss

Fyll i dine opplysninger så kontakter vi deg

×

Velkommen til å kontakte oss

Fyll ut dine opplysninger så kontakter vi deg