Har du tenkt på hvor ofte du bruker en søkemotor for å finne svaret på et spørsmål når du prøver å løse et problem eller utvikle et resonnement? Svaret er trolig: veldig ofte – kanskje flere ganger om dagen. Mange av oss gjør det dessuten som en del av vår yrkesrolle. Hvis du er en av dem, benytter du deg mer eller mindre bevisst av metoden Learning in the Flow of Work. I månedens nyhetsbrev gir vi deg de beste tipsene til hvordan du kan maksimere kunnskapsutveksling og -innhenting i din organisasjon, slik at medarbeiderne får tilgang til den informasjonen de trenger – akkurat når de trenger den.
Begrepet Learning in the Flow of Work (eller LIFOW) ble introdusert i 2018 av den amerikanske utdanningseksperten Josh Bersin. Det høres kanskje ut som et komplisert begrep, men de fleste av oss gjør det hele tiden, mer eller mindre bevisst. I korthet innebærer Learning in the Flow of Work å finne den informasjonen man trenger akkurat når man trenger den. Altså: et Google-søk, et raskt spørsmål til en kollega på Slack – eller hvorfor ikke et velordnet utvalg av digitale kurs som du har tilgang til når du trenger dem.
Forutse og fyll vanlige kunnskapshull
Ved å anvende tankesettet for Learning in the Flow of Work på digitale medarbeiderutdanninger kan du både forutse og fylle vanlige kunnskapshull. Dessuten kan du hele tiden fylle på med mer informasjon i takt med at behovet oppstår. Du kan lage instruksjonsvideoer for ulike prosesser, informasjon om hvordan man bruker maler, salgstips eller raskt spre kunnskap om hva som skjer i bedriften. Dessuten gir digitale utdanninger mulighet til ubegrenset repetisjon. Hvis man ikke forstår noe den første gangen, kan man gå tilbake om og om igjen.
Du vil kanskje ikke kunne dekke alle rollespesifikke spørsmål, men absolutt en stor del av dem. Involver medarbeiderne i prosessen og la dem komme med innspill. De vet hva de trenger.
Lag utdanninger med rett forfatterverktøy
Det første du må gjøre – når du har bestemt deg for hvilket innhold du vil dele – er å lage kurset. Det gjør du enkelt ved hjelp av et forfatterverktøy. Det finnes selvfølgelig flere ulike, men vi anbefaler Articulate 360-suiten. Der finner du de aller mest populære verktøyene for å lage utdanninger: Rise og Storyline.
TicTac er forhandler av Articulate 360-suiten og vi bruker den også selv når vi hjelper våre kunder med å lage digitale utdanninger. Her finner du våre beste tips for hvordan du kan jobbe effektivt med Articulate 360.
Organiser, del og følg opp med et LMS
Den beste måten å organisere alle deres utdanninger på, er ved hjelp av et LMS og det finnes mange forskjellige. Her i TicTac arbeider vi med to: GO+ for litt mindre organisasjoner (eller store organisasjoner som vil ha et enkelt og praktisk LMS) og Docebo som gir nesten uendelige muligheter til å dele og følge opp læringsinnsatser.
Tenk på dette når du velger LMS:
- Hva vil du at LMS-et skal kunne gjøre? Holder det med at du kan laste opp kurs, tildele brukere og få en enkel oversikt over hvem som har påbegynt og avsluttet kursene – eller vil du ha mer?
- Hvor mye tid har du til ikke bare å lage kurs, men også håndtere de administrative bitene?
Her har vi samlet våre beste tips til hvordan du velger rett LMS for nettopp din organisasjon.
Så – for å sammenfatte:
- Learning in the Flow of Work beskriver hvordan vi bruker f.eks. Google, kolleger og andre medier i vårt arbeid for å få nettopp den infoen vi trenger – når vi trenger den.
- Tankesettet kan anvendes på medarbeiderutdanninger: informative avsnitt som besvarer spørsmål som dukker opp på nettopp deres arbeidsplass.
- Lag utdanningene med et forfatterverktøy og last dem opp i et LMS som oppfyller deres krav og forventninger til hvordan dere vil at utdanningene skal kunne brukes i organisasjonen.
- Husk: Det er bare fantasien (og deres behov) som setter grenser!
Kontakt oss gjerne hvis du er nysgjerrig på hvordan du kan gjøre læring til en naturlig del av din og dine medarbeideres hverdag.