Hvordan kompetanseheve og skape vekst i en moderne verden?

27 mars, 2023 in E-learning

Hvorfor er læring helt avgjørende for bedrifter og organisasjoner?

De fleste medarbeidere oppgir at muligheten til å utvikle ny kompetanse er det viktigste på arbeidsplassen. To av de fem viktigste faktorene for personer som vurderer en ny jobb, er ”muligheter til å gjøre karriere i bedriften” og ”muligheter til å lære og utvikle nye ferdigheter”. Arbeid handler ikke bare om trygghet og evne til å kunne betale regningene. Arbeidsplassen er et sted der vi utvikler oss, vokser – og lærer.

Hvorfor fokusere mer på læring?

Kompetanseheving gjør medarbeiderne mer motiverte og får dem til å bli værende i organisasjonen. Personer som deltar i nett- eller lærerbaserte utdanningsaktiviteter, vokser og gjør fremskritt – og de klarer lettere å tilpasse seg i perioder med endring. 

Nye tider, nye ferdigheter

Har du hørt om begrepet VUCA? Det står for ”volatile, uncertain, complex, ambiguous” (flyktig, usikker, kompleks, tvetydig). Det er med andre ord en beskrivelse av vår moderne, raskt omskiftelige verden. Vår tid preges av usikkerhet, i alt fra markedsvilkår til privatlivet. Hvordan kan så vi mennesker og våre bedrifter takle en VUCA-verden? Det korte svaret er: ved å tilpasse oss og lære hvordan vi tilpasser oss. 

Kompetanseheving og omskolering

Men hvordan skaper vi rom for læring i en verden som endrer seg veldig raskt? Ett av svarene er å digitalisere læringen. I et tidligere nyhetsbrev skrev vi om læring i arbeidsflyten og andre snakker om læringsagilitet. Med digital læring har man mulighet til å lære og tilegne seg nye ferdigheter samtidig som man gjør andre ting. I dag er det lettere enn noensinne å tilby medarbeiderne relevant opplæring som er skreddersydd for deres behov. Du kan gi dem det trenger når de trenger det.

Læring er å vokse

En gang i tiden hadde du trolig glede av å leke og lære bare på grunn av selve opplevelsen – den enkle gleden ved å oppdage noe nytt og tilegne seg en ny ferdighet. Læring har stor verdi i seg selv, men det har også en akkumulerende effekt som sprer seg gjennom relasjoner og organisasjoner. Det er fordelaktig både for de ansatte og veksten i hele organisasjonen. 

Vi i TicTac hjelper organisasjoner med å digitalisere deres opplæring. Kontakt oss hvis du vil vite mer om læringsplattformer – Docebo og GO+ – eller utviklingsverktøy for innhold – Articulate og Vyond. Eller hvis du vil ha informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg med å utvikle egne e-learning-kurs. Kontakt oss på [email protected]

Velkommen til å kontakte oss

Velkommen til å kontakte oss

Fyll i dine opplysninger så kontakter vi deg

×

Velkommen til å kontakte oss

Fyll ut dine opplysninger så kontakter vi deg