Obama inspirerer den første dagen på ATD Expo & Conference

8 mai, 2018 in Nyheter

ATD Expo & Conference er verdens største event med fokus på voksenopplæring og kompetanseutvikling. Over 10 500 besøkende er her for å se 400 utstillere som viser de nyeste trendene innen læring. TicTac er selvsagt her for å møte bransjens ledende guruer og eksperter som deler sine kunnskaper.

I år er det 75-årsjubileum for Association for Talent Development, som ATD står for. Men det er nesten glemt sammenlignet med det alle snakker om – messens åpningstale som ble holdt av USAs 44. president Barack Obama. Det er vanskelig å beskrive hvor emosjonelt det var for publikum å se president Obama komme inn på scenen – auditoriet eksploderte nesten av jubel. Mange stod i kø allerede kl. 3 på morgenen for å få en god plass.

I sin tale fortalte Obama om hvordan utdanning og muligheter til å vokse formet hans egen familie, både i USA og Kenya. Han fortsatte med å fortelle om sin egen praktiske erfaring som president, både som leder og mentor. Et tilbakevendende tema var verdier og å satse på ungdom – hvordan unge mennesker som arbeidet i hans kampanjer, fikk utvikle sin kompetanse gjennom praktisk erfaring og ansvar.

Obama er kjent som en dyktig taler og han vekslet ubesværet fra hvordan det var å slutte å røyke til hvordan man klarte å finne Osama bin Laden. Det var en utrolig sjarmerende og fascinerende innsikt i hvordan det er å ha verdens vanskeligste jobb!

Resten av dagen gikk i 180, og TicTac besøkte forelesninger om f.eks. adaptiv læring, mikrolæring og skuespillerteknikker for å utvikle medarbeidere – litt nytt og litt gammelt med andre ord. Spesielt interessant var en forelesning der Mohammed Bagat snakket om en modell for å skape opplevelser med dyp læring og sterk emosjonell kobling.

En interessant trend på messen var at færre og færre velger den vanlige ”powerpoint-løsningen” som vel egentlig ingen synes er særlig kul eller spennende. Det virker som flere og flere prøver den modellen der gjestene i stedet sitter ved runde bord og gjør oppgaver sammen og der taleren snarere er facilitator eller aktivitetsleder. Man dekker samme emne som powerpointen, men i stedet får deltakerne delta aktivt, noe som forsterker læringen, og dessuten kan de bli kjent med hverandre. Her møtte jeg mange nye, spennende bedrifter – og noen amerikanske slektninger av våre eksisterende kunder!

Etter denne dagen kunne man bare lene seg tilbake og puste ut. I morgen begynner vi tidlig med et dypdykk i podcasting og gamification!

 

Vil du vite mer om Obamas tilstedeværelse på konferansen? Les her!

 

Christian Stenevi, manusforfatter i TicTac, er på plass for å følge med på konferansen og kommer til å dele trendspaninger og nyheter fra konferansen.

Velkommen til å kontakte oss

Velkommen til å kontakte oss

Fyll i dine opplysninger så kontakter vi deg

×

Velkommen til å kontakte oss

Fyll ut dine opplysninger så kontakter vi deg