Fem tips om microlearning fra San Diego

11 mai, 2018 in Nyheter

Den andre dagen på ATD i San Diego begynte med en best practise-sesjon om gamification. En spennende sesjon der konkrete tips og eksempler ble blandet med dypdykk i spillmekanikk. Synet på gamification er ganske forskjellig fra land til land, og mine bordnaboer fra Nederland, Japan og Midtøsten hadde veldig ulike erfaringer med å innføre spill i utdanninger. Det kan være alt fra tradisjonelle quizer til escape rooms til denne utdanningen om litteratur: Fantastic places, unhuman humans.
Jeg lyttet også da skaperne av ”The learning innovation podcast” fortalte om hvordan de har brukt podcasting som utdanningsform. Podcasting er et interessant medium for læring og veldig stort som fenomen i USA. – 38 % av amerikanere i alderen 34–55 lytter til podcaster hver måned! Fordelene er at det går fort å produsere en intern podcast og at man med den kan bryte opp siloer og belyse hele organisasjonen – litt som et nyhetsbrev i lydform. Sjekk deres egen podcast her.

 

Mikrolæring var det ”heteste” emnet på messens andre dag. Det var langt flere deltakere i paneldiskusjonen om microlearning enn ved noen annen sesjon jeg var på, og under paneldiskusjonens gang ble det stilt over 100 spørsmål til deltakerne via en mobilapp. Her følger et sammendrag av de viktigste tipsene:

 

  1. Lengde. Det finnes ingen ”rett størrelse” på mikrolæring. Man kan ikke si at mikrolæring defineres av et visst antall minutter per modul. Det er helt avhengig av mottakerens forutsetninger.
  2. Unngå løsninger der du deler en ”makro”-utdanning opp i små deler. Det er bedre å gå tilbake til de enkelte målene med utdanningen og bygge derfra.
  3. Forbered. Mikrolæring kan mislykkes hvis man ikke forbereder deltakerne på hva som skal skje – hvis de tror at de skal få en ”vanlig” utdanning, kan det bli en kulturkollisjon.
  4. Små mål. Prøv ikke å gjøre utdanningsdelene små – gjør læringsmålene små! Hvis målene er små, blir utdanningen også det. Ved å strikt avgrense emnet får utdanningen rett størrelse.
  5. Komplekst, men fokusert. Mikrolæring kan brukes til å lære ut komplekse ferdigheter! Det er en myte at det bare kan brukes til enkle emner. Derimot kan det ikke brukes til diffuse eller mangesidige emner – mikrolæring bør fokusere på ett emne og repetere det for at læringen skal fungere.

 

Om vi sammenfatter, kan vi si at panelet var enige om én ting: Avgrens, avgrens, avgrens! Mikrolæring krever at man skjerper sitt fokus og tar én ting om gangen.

 

Mer info fra panelet om mikrolæring finner dere her:

Velkommen til å kontakte oss

Velkommen til å kontakte oss

Fyll i dine opplysninger så kontakter vi deg

×

Velkommen til å kontakte oss

Fyll ut dine opplysninger så kontakter vi deg