Docebo – oppskaler ditt partnerakademi

5 desember, 2022 in E-learning

Arbeider du med eksterne kunder og partnere som trenger utdanning i ditt produkt og din visjon? Da er Docebo nettopp det du behøver. Docebo er markedets ledende plattform for læring med AI-motor og avanserte funksjoner for sosial læring som gjør at rett materiale når rett bruker. For deg som arbeider med partnere, er Docebo en plattform som lar deg bygge et skalerbart akademi for å utdanne bredt på individnivå og bygge kompetanse nettopp der – og når – det behøves.

Docebo-kunder er i godt selskap og foretak som L’Oréal, Samsung og Zoom har alle valgt plattformen av en grunn. Som offisiell partner til Docebo vet TicTac hva du skal gjøre! Her kommer våre fem beste tips til hvordan du bygger et holdbart og langsiktig akademi for nettopp din virksomhet.

1.   Sett opp et eksternt akademi

Sørg for at du velger en skalerbar og fleksibel plattform. Det gjør at du kan tilpasse plattformen for ulike partnere og kunder og justere slik at rett varemerke og innhold blir tilgjengelig for rett partner og/eller kunde.

2.   Bestem deg for hva du vil kommunisere

Vil du at dine partnere og kunder skal lære om din produktportefølje, hvordan de skal markedsføre den eller hvordan de skal opptre i salgssituasjoner? Det viktigste for deg er kanskje at de har god kjennskap til deres visjon og hvordan dere arbeider for å oppfylle den? Du kan faktisk bestemme deg for at alt ovenfor – og mere til – må være med. Det viktige er at du har en tydelig avgrenset visjon og plan for hvordan du skal bruke akademiet og hvilken type innhold som skal rettes mot hvem.

3.   Tenk stort og skaler holdbart

Det er helt nødvendig å ha en visjon og vite hva du vil kommunisere for at du skal kunne bygge en enhetlig og verdifull plattform som skaper nytte for partnere og kunder. Men det kan ta tid å bygge innhold, så den beste strategien for å skalere holdbart er ofte – som med så mye annet – å skynde seg langsomt. Akademiet bør ha et eget veikart og et dedikert team med en sterk prosjektleder som driver arbeidet fremover i tydelige iterasjoner. Investeringen nå kommer til å lønne seg i fremtiden.

4.   Inviter eksperter og profesjonelle kursholdere

Skap troverdighet og engasjement ved å dra nytte av de som kan best: profesjonelle kursholdere og eksperter. De finnes kanskje allerede i ditt team, eller så vil du benytte deg av forskere, yrkesaktive eller kunder som faktisk bruker ditt produkt. Det er de som virkelig vet hvordan produktet fungerer og hvordan man kan bruke det på beste måte. Det skinner igjennom i materialet og skaper troverdighet!

5.   Hent inspirasjon fra andre som har gått foran deg

Skjønnhetsgiganten L’Oréal har skapt sitt akademi, L’Oréal Access, ved hjelp av Docebo. De formidler kunnskap digitalt i et globalt samfunn og knytter sammen alle sine varemerker på en og samme plattform. Samtidig skaper de et enormt nettverk med eksperter fra hele verden.

Med L’Oréal Access kan f.eks. alle tilknyttede frisører lære seg nye teknikker og få informasjon om nye produkter fra eksperter uten å forlate frisørsalongen. De får dessuten tilgang til alt materiale samtidig som det slippes. Enkelt å holde seg oppdatert på det nyeste, altså. 

L’Oréal har laget en strålende informasjonsfilm om sin ”digital learning hub” L’Oréal Access. Ta en titt på den for å få enda mer inspirasjon til hvordan du kan bruke et akademi.

Se filmen her.

Vi synes at ideen med et globalt samfunn er spesielt smart. Hvis noen liker et kurs, eller vet at en venn eller kollega vil verdsette innholdet, er det bare å dele med nettopp den personen. Det spiller ingen rolle i hvilket land eller hvilken tidssone man befinner seg – så lenge man er tilkoblet, har man tilgang til hele herligheten. Det er altså ikke bare L’Oréal som bestemmer hvem som skal få tilgang til ulike deler av innholdet. Alle tilknyttede kan bidra til at rett kunnskap når rett person. Snakk om å være autonom i sin læring!

Lyst til å lære mer?

TicTac er offisiell partner til Docebo. Vil dere ha noe utenom det vanlige, hjelp med å komme i gang eller finne en løsning for hvordan dere kan jobbe strømlinjeformet, effektivt og langsiktig? Kontakt oss, så hjelper vi dere!

Velkommen til å kontakte oss

Velkommen til å kontakte oss

Fyll i dine opplysninger så kontakter vi deg

×

Velkommen til å kontakte oss

Fyll ut dine opplysninger så kontakter vi deg